''Manevi Destek Birimi'' Tanıtımı Yapıldı.

SBÜ. Van Bölge Eğitim ve   Araştırma Hastanesi Bünyesi’nde ‘'Manevi Destek Birimi’' kurularak hizmet vermeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında hastanelerde manevi destek ve rehberlik kapsamında 7 Ocak 2015 yılında, 'Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü' imzalanmıştı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da evrensel bir hak olarak kabul edilen Manevi Destek Birimi' nin, hasta, hasta yakını ve sağlık personeline gönüllülük esasına dayalı, belli bir sistem dahilinde moral, motivasyon, farkındalık ve manevi destek sağlayarak, dini ve manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunacağı aktarıldı.VEAH’ da  , Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen konuyla ilgili özel eğitim almış 1 manevi destek uzmanı, Manevi Destek Birimi'nde görevlerine başladı. Haftada 4 gün pazartesiden perşembeye hizmet vererek, gerek birimleri dolaşarak gerekse de ilgili birimlerin sorumluları tarafından talep üzerine aranarak hasta, hasta yakını ve sağlık personeline ihtiyaç duydukları manevi desteği sağlamaktadırlar. Bu sayede hem moral ve motivasyon bularak olumsuz duygu ve düşüncelerden uzaklaşan hastalarımızın tedavi süreçleri daha olumlu ilerliyor hem de çalışanlarımızın verimi artacaktır.

T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı Arasında Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü’ne istinaden Hastanemiz Kırmızı Salon’da , Diyanet İşleri Başkanlığı Görevlisi Cihan BAYRAKTAR tarafından ‘’Manevi Destek Birimi Tanıtımı ‘’ Yapıldı.

Hastanemizde yeni olan bu uygulama, Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet PARLAK tarafından da beğeni kazandı.

Manevi Destek Birimi Cihan BAYRAKTAR İletişim :0532-1773662

• resim 2.JPG