"Okuyan Hastane Projemiz Hizmete Başladı"

Hastanemiz yönetimi, tedavi gören hasta ve yakınlarının internet, telefon ve televizyon başında fazla zaman harcamalarının önüne geçmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Okuyan Hastane Projesi" başlattık.

Bu kapsamda merkezi kütüphane, klinik kütüphaneleri ve gezici kütüphane oluşturan hastane yönetimimiz, hastanemizde tedavi gören vatandaşlarımız ve hasta yakınlarının kitaba kolay ulaşmasını sağlamak adına yapılan bir projedir.

Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Ümit Haluk İLİKLERDEN, Hastaların tedavisine yardımcı olacak projeler hazırladıklarını söyledi. "Kütüphane projesi ile hastalarımızı internet, telefon ve televizyondan bir nebze uzaklaştırıp kitapla bütünleşmelerini amaçlıyoruz." dedi.

"Hastaları sanal ortamdan kitaplarla uzaklaştırdık"

İLİKLERDEN, hastaneye muayene ya da refakatçi olarak gelen vatandaşlara da okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini dile getirdi.

Bakanlığımızın hedefleri arasında, sağlık hizmetlerinde tıbbi ve akademik hizmetlerinin dışında hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak konforlu hizmet vermenin de bulunduğunu vurgulayan hastanemiz Başhekimi İLİKLERDEN

"Bu anlamda hastalarımıza konforlu hizmetler vermek istiyoruz. Hastaların ve hasta yakınlarının hastalık psikolojisinden ve travmasından
uzak durmasını sağlamak adına çalışmamızı yürütüyoruz. Bunun için öncelikle zengin bir kütüphane oluşturarak hastalarımızın kendi seçtikleri kitapları okumasını sağladık. Hastalarımızı bir nebze olsun sanal ortamdan uzaklaştırmayı kitaplarla başardık. Proje ile hemşire ve doktorların da kitaba daha kolay ulaşmasını amaçlıyoruz."

Hasta ve yakınları uygulamadan memnun

"Gezici kütüphane" ile kitapların ayaklarına kadar geldiğini belirten vatandaşlarımız, "Böyle bir çalışmayla ilk defa karşılaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.