SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi

SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastanemizde "robotik yürüme cihazı" Hizmeti Başladı 11.01.2018

Güncelleme Tarihi: 08/02/2018

Hastanemizde kurulan "robotik yürüme cihazı", felç ve benzeri rahatsızlıklar nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden hastaların tedavisinde kullanılacak.

Van ve bölge halkı için, yürüme yeteneğini kaybeden hastaların tedavisinde yeni bir uygulama başlatıldı.

Sağlık Bakanlığınca hastanemize gönderilen "robotik yürüme cihazı", felç ve benzeri rahatsızlıklar nedeniyle yürüyemeyen hastaların tedavisine katkı sağlayacak.

İlk etapta günde 8 hastaya hizmet verecek cihaz, sistemin tam oturmasıyla daha fazla hastanın tedavisinde kullanılacak.

Hastanemiz Başhekim Vekili Op. Dr. Bahadır ÖNDEŞ, cihazın bölgedeki 15 ilden gelecek hastalara hizmet vereceğinin planlandığını söyledi.

Birçok hastanın cihaz sayesinde il dışına gitmekten kurtulacağını ifade eden Öndeş, "Felçli hastaların bir yerden başka bir yere gitmesi zor oluyordu. Şimdi hastalarımıza hem maddi hem manevi büyük bir konfor sağlayacağız; Cihazın ileri teknolojiyle donatıldığını anlatan Hastanemiz Başhekim Vekili Op. Dr. Bahadır ÖNDEŞ , "Şu an hastalarımızın kaydını alıyoruz ve vücut ölçülerini sistemimize kaydediyoruz. Cihazımız hastalarımıza yürüme, yere düzgün basma, güç uygulamayı öğretiyor. Aynı zamanda üzerindeki ekran sayesinde hastaya kapalı bir ortamda yürüyüş egzersizi yapılıyor. Hastayı taşımak amacıyla cihaz bir animasyonla, bilgisayar oyunu ile renklendirilmiş. Böylece hastamız yürüdüğü esnada ekrandaki çeşitli kutuları toplayarak, bonusları kazanarak tedaviye katılıyor."

Hastanemiz Başhekim Vekili Op. Dr. Bahadır ÖNDEŞ, Hastanemizde kurulan "robotik yürüme cihazının Van ve bölge halkının hizmetine sunulmasında emeği geçen herkese; özellikle hastanemiz Başhekim Yardımcısı Ecz. Oktay ÖZARSLAN’a bu hizmetten faydalanacak tüm hastalarımız adına teşekkür ederim dedi.

- "Hastalara 'ayda yürüme' hissi veriyor"

Hastanenin fizik tedavi birim sorumlusu baş fizyoterapist Mete ÖREN de cihazla hastanın vücut ağırlığının yüzde yetmişinin alındığını, tedavi sürecinde "ayda yürüme" hissi yaşadığını ifade etti.

RES1.jpg