"Eğlenceli Çocuk Hastanesi" Projemiz ile Türkiye Birincisi olduk... 09-13.01.2018
20 Eylül 2018

Bu yıl "Sağlıkta Dönüşümün II. Fazında Klinik Kalite ve İnovatif Yaklaşımlar" temasıyla yedincisi düzenlenen Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde S.K.S en iyi uygulama dalında Hastanemiz ‘’Eğlenceli çocuk hastanesi projesiyle’’  Türkiye Birincisi oldu.

SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, "Eğlenceli Çocuk Hastanesi Projesi" ile Antalya'da düzenlenen "Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi'nde birinciliği kazandı.

Sağlık Bakanlığınca bu yıl Antalya'da 10-13 Ocak'ta yedincisi düzenlenen sağlıkta kalitenin rolü, Türkiye sağlık sisteminde inovasyona yönelik bakış açısının geliştirilmesi ve hasta ile çalışan güvenliği gibi konularının değerlendirildiği kongrede, hastanemiz çocuk servisindeki hastalar için yaşama geçirdiği "Eğlenceli Çocuk Hastanesi Projesi" ile birinciliğe layık görüldü.

Hastanemiz konferans salonunda düzenlenen törende, projede emeği geçen hastane yönetimi ve çalışanlarına plaket verildi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat AKDOĞAN, burada yaptığı konuşmada, bu tür projelerin hem hastayı mutlu ettiğini hem de hastane çalışanlarının başarısını arttırdığını söyledi. 

Akdoğan, başarılı çalışmaları dolayısıyla hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Hastanemiz Başhekim V. Op. Dr. Bahadır ÖNDEŞ’ DE bazen çocukların hastaneye gelmesi ile tedavi sürecinin zahmetli ve sıkıntılı geçtiğini ifade etti.

Birinciliği kazanan projenin bu olumsuz durumun önüne geçtiğini anlatan ÖNDEŞ,"Çocukların tedavi sürecini daha az travmatik ve daha rahat atlatmalarını sağlamak, sağlık yöneticilerinin bir görevidir. Bu proje ile hastaneye gelen, ayakta veya yatarak tedavi gören hastalarda hastane fobisi oluşturmadan, sinema ve palyaço gösterileri, oyun parkı, öğretmenler refakatinde eğitici faaliyetlerle bu süreci eğlenceli ve daha katlanabilir bir hale getirmeyi amaçladık. Bunda da başarıya ulaştığımıza inanıyoruz."

Kurumu adına Antalya'da birincilik ödülünü alan hastanemiz eski Başhekimi Yrd. Doç. Ümit Haluk İLİKLERDEN davetlilere proje ile ilgili sunum yaptı.

Antalya'da, Türkiye'nin elit ve yetkin hastanelerinin arasından sıyrılarak 106 proje arasında birinci çıkmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Yrd.  Doç .Dr. Ümit Haluk İLİKLERDEN, Proje çerçevesinde özellikle cerrahi çocuk hastalarımızın ameliyathanelere transferini akülü araçlarla gerçekleştirdik. Uyutma odalarında ebeveynleri ile bulunmalarını sağladık. Onların yine hastane içindeki transferlerini tekerlekli sandalye yerine serum askılığı takılmış özel bebek arabaları ile yaptık. Çocuk kliniklerine 100 çeşit çizgi film karakteri çizdik. Ülkemizde ilk defa 'çocuk mağazası' projesini yaparak, hastanede uzun süre yatışı gerçekleşen kronik hastaların, ilçelerden gelen ve komşu illerden sevk edilen tüm çocuklarımız bütün bakım ürünleri ile kıyafetlerini karşılamayı hedefledik. Bu kapsamda 900 çocuğa 5 bin parça yardımda bulunduk."

İLİKLERDEN, projeye Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) destek verdiğini belirtti.

Hastane yönetimi adına; başta Yrd. Doç .Dr. Ümit Haluk İLİKLERDEN ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.