Ortopedi ve Travmatoloji Birimimiz Hastalarımızın Umudu Oldu
01 Mart 2022

Van’da yaşayan ve doğuştan kalça çıkığı olan Hediye Elmas adlı hastamız Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğimize başvurarak şikâyetini dile getirdi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mehmet Coşkun’un muayenesi sonucu tetkikleri yapılarak Van’da ilk kez farklı bir yöntemle 'bacak uzatma' ameliyatı yapılmasına karar verildi. İlk olarak kalça çıkığı ameliyatı olan Elmas, daha sonra yapılan bacak uzatma ameliyatıyla sağlığına kavuştu. İki bacağı arasında 7 santimetre fark bulunan  ve bu nedenle okulunu da bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Elmas, artık ideallerini gerçekleştirmek için hayata daha sıkı sarılacağını söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr Mehmet Coşkun ise, Ortopedi Kliniği olarak başarılı ameliyatlara ekip olarak imza attıklarını söyledi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Coşkun, "Tüm ekip olarak burada çok başarılı ortopedik ameliyatlar yapmaktayız. Bugün de uyluk kemiği uzatma ameliyatı yaptık. Bu Van'da teknik olarak ilk kez yapılıyor. Bundan öncesinde dışarıdan demirlerle yapılan bu işlem bu defa dışarıdan görünen bir şey olmadan tamamen kemiğin içine yerleştirilen, kendi uzama özelliği olan manyetik bir çiviyle ilk kez hastanemizde yapıldı. Hastalar için bu yöntem daha konforlu. Enfeksiyon riski, hareket kısıtlılığı riskleri de daha düşük olması nedeniyle bu tarz bir yöntem tercih ettik. Hastalarımız bu uzatma ameliyatlarından sonra ilk gün kalkıp gezebiliyor, İlk haftasından itibaren kendi ihtiyaçlarını giderebilecek hale geliyor. Sonra da uzatma için haftalık takipleri gerekiyor. Günlük bir milimetre uzuyor. Bu hastamızı da yaklaşık 3 santimetre uzatacağız" dedi.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, "Özellikli ameliyatlardan biri olan bacak uzatma ameliyatları da hastanemizde yapılıyor. Özellikle kaza ya da doğuştan kalça çıkığı olan ya da bacak kısalıklarında bu ameliyatlar yapılıyor. Bunlar 2 şekilde yapılıyor. Biri dışarıdan metal kullanılarak bir de kemiğin içine metal konularak boy uzatılabiliyor.  Bu ameliyat çok ender yapılıyor. Bizim hastanemizdeki Ortopedi Kliniğimizde de Mehmet Coşkun doktorumuz bu ameliyatları başarılı bir şekilde yapıyor" şeklinde konuştu.

• ortopedi bacak uztma.  2.jpg
  • ortopedi bacak uztma.  mnşt.jpg
  • ortopedi bacak uztma. 1.jpg