Hastanemizde Beyin Anevrizması Kapalı Yöntemle Tedavi Edildi.
16 Mart 2020

Bitlis’te yaşayan Sait  Ebem (75) beyin kanaması ön tanısıyla hastanemize sevk edildi. Doktorlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Bitlis’in Mutki ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Sait Ebem, beyin kanaması ön tanısıyla Hastanemize 112 aracılığıyla sevk edildi. Van’da yapılan tetkiklerde hastanın beyin zarları arasında bir kanama tespit edildi. Beyin damarlarında görülen ve “anevrizma” adı verilen damar  baloncuğunun  patlamasının bu duruma sebep olduğu tespit edildi.  Hasta  ameliyata alındı.

Burada hastanemizdeki uzman doktorların işbirliğiyle ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Akdeniz’in gözlemciliği eşliğinde gerçekleştirilen başarılı operasyon neticesinde, hastanın beyin anevrizması kapalı yöntemle tedavi edildi.

Doktorların işbirliğiyle gerçekleştirilen başarılı operasyonla ilgili Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Parlak ,benzer vakaların daha önce dışarıya sevk edildiğini belirtti. Sevk edilen hastaların zamanında yerine ulaşamadığı durumlarda bir takım sorunların yaşandığına dikkat çeken Başhekim Parlak, “Hastamız Bitlis’ten geliyor ve beyninde anevrizma dediğimiz bir rahatsızlığı mevcuttu. Bu tür hastalar genellikle imkanların yetersizliğinden dolayı bir üst merkeze ve ya daha üst merkeze sevk ediliyordu. Sevk edildiği yere zamanında ulaşamadığı zaman bir takım sorunlar ortaya çıkabiliyordu.  Bu konuda tedavisinde gecikmeler yaşanabiliyor. Hastanemizde nöroradyoloji ve beyin cerrahi bölümünden tecrübeli arkadaşlarımızın desteğiyle bu hastalığı tedavi etmeyi başardık.  Hastamız bir üst merkeze gönderilmeden tedavi yapıldı. Hastamızın anevrizma konusunda şu an bir sıkıntısı yok” dedi.

“Hasta taburcu edilecek”

Başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın birkaç gün içerisinde taburcu edileceğini dile getiren hastanemizBeyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fırat Narin ise, “Hastamız beyin kanaması ön tanısıyla Bitlis’ten sevk edildi. Bizler de hastayı hastanemizde kabul ettik. Yapılan tetkiklerde beyin zarları arasında bir kanama tespit ettik. Sebebi olarak da damar baloncuğu tespit ettik. Tıp dilinde buna ‘anevrizma’ diyoruz. Van YYÜ Tıp Fakültesi Girişimsel Nöroradyoloji Bölümü  Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Akdeniz’in gözlemciliği eşliğinde kasıktan girerek, açık ameliyat yapmadan beyin anevrizmasını tedavi ettik. Hastamızı bir süre yoğun bakımında ve daha sonra serviste takip ettik. Hastamız birkaç gün içinde taburcu olmaya hazır” diye konuştu.

Van’da gerçekleştirilen ameliyatların başarıyla geçtiğini gördüğünü söyleyen hastanın oğlu Tahsin Ebem ise, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

• DSC_5823.JPG
  • DSC_5784.JPG