3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası
01 Mart 2022

Hastanemiz Konferans salonunda ‘’Organ Bağışı Haftası" kapsamında program düzenlendi.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Hastanemiz, Eğitim Birimi ve Organ Nakli Birimi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen programda Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Mehmet Kılıç, Manevi Destek Birimi ‘’organ bağışının önemini vurgulayan açıklamalarda bulundular.

Programın açılışında konuşan Uzm. Dr. Mehmet Kılıç; Türkiye’de 25 binden fazla hastanın organ ve doku nakli beklediğini ve dünya genelinde organ yetmezliği nedeniyle bekleyen 1 milyon hasta için en iyi tedavi yöntemi olarak organ naklinin son yüzyılın tıbbi bulgusu olduğunu ifade etti.  Dr. Kılıç, ölüden veya canlıdan organ alınması gerektiği için diğer tıp disiplinlerinden ayrıldığını söyledi.

Organ bağışı sayılarının artırılması için Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşların çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Dr. Kılıç, "Her ne kadar organ bağışını artırmaya yönelik çabalar değerli olsa da bu konuda duyarlılığın artırılması için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğu ortada" dedi. Kılıç, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenledikleri bu etkinlikle toplumsal farkındalığı artırmaya katkı sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Programda, Manevi Destek Birimi Şevket Sayın ve Organ Nakil koordinatörü  Fahrettin Yoldaş "Organ Bağışının Dini ve Pisiko-Sosyal Zemini" başlıklı kısa bir konuşma yaptıktan sonra program sona erdi.

Program sonrası Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer,  ‘’3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’’ nedeniyle Hastanemizde kurulan ikna stantlarını denetleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

• organ nakil 1.jpg
  • organ nakil 2.jpg