Van'da "Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi" Toplantısı

• IMG-2098.JPG
  • resim 1.jpg

• 129982,verimlilikyerindedegerlendirmerehberi5jpg.png

Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü,  Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda 15 Ağustos 2018 tarihinde Van İlinde, Siirt, Hakkari. Muş ve Bitlis illerinin katılımıyla, Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hastanemiz Konferans Salonu'ndaki Toplantının açılış konuşmasını yapan Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nevzat AKDOĞAN; Bu toplantı İlimiz ve Bölgemiz Sağlık Hizmetinde kaliteli, verimli ve etkin sunumunda bize büyük katkı sunacaktır. Dr. Akdoğan; bizi periferide (yol gösterici) ayrıca stokların düzenlenmesi, uygun bir şekilde yönetilmesi, mali kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasında da oldukça fayda sağlayacaktır. Dedi.

Toplantının devamında konuşan Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Cihan DÖĞER, Sağlık Bakanlığının yayımladığı Verimlilik Rehberi'nde sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması ve yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ile erken müdahale edebilmesinin hedeflendiğini söyledi.

DÖĞER, "Yeni 'Verimlilik Rehberi' ile sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması, aynı zamanda yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ve erken müdahale edebilmesi hedeflenmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu toplantıda sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere  proaktif olarak katılması, sorunlu alanların erken tespiti ve erken müdahale edilmesi,  acil servis, yoğun bakım ve poliklinik hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi,  tüm randevulu işlemlerde süreçlerin kayıt altına alınarak  veri doğruluğunun artırılması, randevu sürelerinin, tetkik ve işlem sonuç verme sürelerinin kısaltılması, ameliyathanelerin etkin kullanımı ve sağlık tesislerinde verilen diğer hizmet süreçlerinde iyileşme sağlanması amacıyla katılımcılara bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Cihan DÖĞER Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Nevzat AKDOĞAN, Sağlık Bakım Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Bilgen Bağcı AYDIN, Tedarik Planlama Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uzm. Ecz. Irem MÜHÜRCÜ, Siirt, Hakkari, Muş ve Bitlis illerde görev yapan İl Sağlık Müdürleri, İlimiz ve Bölgemiz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Verimlilik ve Kalite Uzmanları, sağlık tesislerinde kaliteden sorumlu Başhekim Yardımcıları, kalite birimi ve İl Sağlık müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bahadır ÖNDEŞ ve Van İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, hastanemiz Başhekim V.Uzm. Dr. Cafer ALAN, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Necla YEŞİLOVA, İdari ve Mali İşler Müdürü Şahabettin IŞIK ve diğer yöneticilerimiz katıldı.

129975,verimlilikyerindedegerlendirmerehberi-1jpg.png
129978,verimlilikyerindedegerlendirmerehberi2jpg.png