Hastanemizde Anne ve Anne Adaylarına Otel Konforunda Hizmet Sunmaya Devam Ediyoruz

Van ve çevre illerde doğum yapan, yapma tarihi yaklaşmış, olumsuz hava koşulları nedeni ile ulaşım sıkıntısı yaşama ihtimali olan anne ve anne adayları, hastanemiz bünyesinde oluşturulan anne otelimizde ağırlıyoruz.

Çetin kış koşullarının hakim olduğu kırsal bölgelerde yolların kardan kapanması olasılığına karşı Hastanemizde hizmet veren "anne oteli", anne ve anne adaylarının adeta ikinci evi haline geldi.

Doğumdan kısa süre önce evlerinden alınan ve anne otelinde müşahede altında tutulan kadınlar, uzman doktorlar gözetiminde ve sağlıklı ortamda doğum yapma imkanı buluyor.

Yemekhane, banyo, dinlenme ve emzirme odalarının yanında gebelik süresince eğitimlerin verildiği eğitim odalarıyla da devletin sıcak yüzü hale gelen "anne otelimizde ev ortamındaki rahatlığı bulmak mümkün. "Anne otelimizde'' kalanlar, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerinden de ayrı bırakılmıyor.

"Beş yıldızlı oteli aratmayacak hizmet sunuyoruz"

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan Türkiye'nin ilk "anne otelinde'' Hakkâri, Muş, Bitlis ve Ağrı gibi illerden gelen anne adaylarını misafir ettiklerini söyledi. 40 yataklı anne otelimizde 2018 yılı içinde 1774 anne adayını konuk ettik dedi.

Kırsal yerleşim yerlerinde kış aylarında zaman zaman yollar kapanıyor. Bazen hastaneye ulaşmak zor olabiliyor. Biz burada müracaat eden annelerimizi misafir edebiliyoruz. Bu yıl da kış öncesi hazırlıklarımızı tamamladık. Annelerimizi bu yıl da ağırlamaya hazırız. Tedavi süreçlerinde ihtiyaç duyan ya da ulaşım açısında sıkıntı yaşayacağını düşünen annelerimize anne otelinde beş yıldızlı oteli aratmayacak hizmet sunuyoruz.

Anne ve anne adayları da; Köyümüz çok uzak olduğu için sürekli gidip gelemiyoruz. Burası sayesinde sürekli uzun yoldan gelmekten kurtulduk. Sıcak su, yemek ve her türlü hizmet veriliyor, Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Tüm imkânlar düşünülmüş uzak yerlerden gelen hamile kadınlar yollarda kalmasınlar, gelip bu hizmetten yararlansınlar. Evimizde bulmadığımız rahatlığı burada buluyoruz. Çocuğumuza da daha yakın oluyoruz. Bu imkanı bize sunan devletimizden ve Hastane yetkililerinden Allah razı olsun dediler.

• RESİM 3.jpg
  • RESİM 2.jpg