Çocuk Romatoloji Kliniğimize Yoğun İlgi 01.08.2019
16 Mart 2020

      Hastanemiz bünyesinde hizmet veren Çocuk Romatoloji kliniğimiz, bölgede romatizma hastalığı olan çocuklara umut oldu. 
Hastanemiz Çocuk Romatoloji kliniğimiz, yaklaşık bir yılından bu yana romatizma hastalığı olan çocuklara şifa dağıtmaya devam ediyor. Van ve çevre illerden gelen hasta çocuklar, doğru tanı ve tedaviyle düzenli takibe alınıyor. Takip sonucu çocuklar sakat kalma riskinden kurtulmuş oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastanemiz Çocuk Romatoloji Uzmanı Dr. Sezgin Şahin, Çocuk Romatoloji Merkezinin daha önce Van'da olmadığını ve bu yüzden hastaların Ankara ve
 İstanbul gibi şehirlere gitmek zorunda olduğunu belirtti.

       Hizmette olan kliniğimizde çocuklarda nadir görülen romatizma hastalıklarını takip ettiğini ifade eden Dr. Şahin, "Çocuk romatoloji daha önce Van'da yoktu. Bu merkez olmadığı için hastalarımız daha önce Ankara ve İstanbul gibi illere gitmekteydi. Ancak son bir yıldır hastalarımız buraya gelemeye başladılar. Çocuklarda romatizma hastalıklarını takip ediyorum. Bu hastalıklar da oldukça nadir hastalıklardır. Genel olarak en sık görüleni bin çocukta bir gözüküyor. Bu yüzden ne yazık ki doktor sayısı da ülkemizde çok azdır. Ben burada yaklaşık 8 ile hizmet vermekteyim. Şu an mevcut Bitlis ve Ağrı illerinden gelen hasta çocuklarımız var" dedi.

    Hastanenin fiziksel olarak birçok hastaneden iyi olduğuna dikkat çeken Şahin, "Gayet güzel bir hastanemiz var. Fiziksel olarak daha önce görev yaptığım Cerrahpaşa'dan fiziksel olarak şartları daha iyidir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Servisimiz de odalar da gayet iyi, bir ve iki kişilik odalar var. Bu konuda hastalarımızda gayet memnun diye düşünüyorum" diye konuştu.

    Bin çocukta bir görülen nadir hastalıklar arasında yer alan ailesel Akdeniz ateşi tanılı hastalarının olduğunu dile getiren Şahin, "Günde 30 ile 50 arası çocuk hastaya bakıyorum. Tabi bunlardan bir kısmı romatizma hastalığı çıkıyor. Çünkü eklem ağrısı olan her çocukla ilgileniyoruz. Aynı zamanda bölgemizde oldukça sık görülen ailesel Akdeniz ateşi tanılı hastalarımız var. Tekrarlayan ateş, karın ağrısı durumunda çocuğunuzu mutlaka bir çocuk romatoloji uzmanı görsün diyorum. Çünkü bu bölgede çok sık görülüyor" şeklinde konuştu.

  • AW767398_03.jpg
  • van-daki-romatoloji-merkezi-cocuklarin-umudu-12290624_o.jpg
  • vandaki-romatoloji-merkezi-cocuklarin-umudu-oldu_003ef13.jpg
  • 135949.jpg
  • 670860.jpg