Hastanemiz Çocuk Kardiyoloji Bölümü Bölgenin Umudu Oldu

Hastanemiz Çocuk kardiyoloji Bölümü Her geçen gün kendini yenileyerek, Çocuk kardiyoloji Doktorlarımızın başarılı teknikler kullanarak bölgemizde yaşayan Çocukların umudu haline geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, "Bölgedeki akraba evlilikleri nedeniyle çocuklarda kalp rahatsızlıkları daha sık görülüyor dedi.

Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, 2018 TUİK verilerine göre Van'da 27 bin 195 canlı bebek dünyaya gelmiştir. Bu sayının yarısından fazlası hastanemizde doğmuştur. Hastanemizde yıllık olarak dünyaya gelen 50 bebekte kalp hastalığına rastlanmaktadır" dedi.

Hastanemizde aktif olarak hizmet veren Kardiyoloji-Kalp Damar Cerrahisi (KVC) Bölümü'nde son 5 ay içerisinde 26 çocuk ameliyatla sağlığına kavuştu. Çocuk kardiyoloji, çocuk kalp damar cerrahisi, yenidoğan yoğun bakım ünitesi, çocuk yoğun bakım ünitesi, kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ünitesi ve alanında uzman anestezi ekibiyle yapılan başarılı ameliyatlar en çok yöre halkını sevindirirken, doğuştan kalp hastalıklarının her bin canlı doğumunun 2 veya 3'ünde görüldüğünü söyledi. Çelik, "Bölgedeki akraba evlilikleri nedeniyle çocuklarda kalp rahatsızlıkları daha sıkı görülüyor. Hastane olarak çocuk yaş ve yenidoğan gruplarında, doğuştan kalp hastalıklarına yönelik cerrahi hizmetimiz devam etmektedir. Hastanemiz çevre illerle birlikte yaklaşık 3 milyon vatandaşa hizmet sunuyor. Özellikle yenidoğan bebek gruplarında halk arasında 'kalp deliği' olarak bilinen hastalıkların tanı, tedavi ve takipleri hastanemizde çok başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Van ve çevre illerde dahil bu ameliyatları yapan tek hastane biziz. Başarılı iki cerrah arkadaşımız çocuk kalp damarı ameliyatlarını burada yapmaktadır" dedi.

YILDA 50 BEBEKTE KALP HASTALIĞI GÖRÜLÜYOR

Doç. Dr. Çelik, Van genelinde bir yılda yaklaşık 50 çocukta kalp rahatsızlığı görüldüğünü dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Hastanemizde son 5 ay içerisinde 26 çocuk da bu vaka nedeniyle ameliyat yapıldı. Bunlardan 7 tanesi yenidoğan yaş grubundaydı. Hatta bu bebeklerden biri, bir kilo 800 gramdı. Bu tür bebeklerin hem anestezi yönetimi, hem ameliyatları, hem de ameliyat sonrası takipleri iş gerektiren alanlardır. Hastanemizde de bu imkânlar mevcut olduğu için ameliyatlar başarılı bir şekilde yapıldı" diye konuştu.

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Şafak Alpat ise, özellikle çocukların ameliyat öncesi ve sonrasında takiplerinin büyük önem arz ettiğini söyledi. Op. Dr. Alpat, mevcut sağlık hizmetiyle hastaların metropol şehirlere sevkinin önüne geçildiğini kaydetti.

• resim 3.jpg
  • resim 2.jpg