Hastanemizde Emzirme Haftası Etkinliği Düzenlendi 03.10.2019

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘’Emzirme Haftası’’ etkinliği tertip edildi.

Etkinliliğe hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Necla YEŞİLOVA, Kalite Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim KOÇ yanı sıra diğer yöneticilerimizde katılırken; hastanemizde doğum yapmış ve Emzirme Eğitimi almış Annelerde hazır bulundu. Konuyla ilgili bir konuşma yapan Başhekim Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK, Doğumu izleyen ilk 18 aylık dönemde bebeğin beslenme tarzı çocuğun daha sonraki fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi açısından çok büyük önem taşır. Bir bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ideal beslenme yöntemi emzirmedir dedi.

Doç. Dr. ÇELİK; Büyüme ve gelişmenin çok hızlı olduğu yaşamın bu ilk birkaç yılında emzirmenin sürdürülmesi, çocuğun sadece o andaki değil daha sonraki yıllarda da fiziksel ve ruhsal sağlığını olumlu etkilemektedir dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Necla YEŞİLOVA ise, Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğini düşünmesi ve bunu başaracağına inanmasıyla başlar. Hayatın ilk günlerinde ve ilk yıllarında bebeğin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle bebeğin, annesi tarafından korunması gerekmektedir. Anne bu koruma görevini, bebeğini emzirmekle sağlar. İlk süt yani ağız sütü, bebeği mikroplardan korumak için yüksek miktarda hastalıklardan koruyucu maddelerle donatılmıştır dedi.

• EMZİRME HAFT. 6.jpg
  • EMZİRME HAFT. 5.jpg