Hastanemizde ‘Masa Başı ve Hasta Tahliye’ Tatbikatı Gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Hastane Afet ve Acil Durum Uygulama Yönetmeliği kapsamında Hastanemiz 2019 yılı içerisinde yapılan ‘Masa Başı ve Hasta Tahliye’ tatbikatlarından biri daha başarılı bir şekilde hastanemizde gerçekleştirildi.

Senaryo gereği Afet ve Acil durumlarda elektrik kesintisinin uzun süre gelmeyeceği bilgisi üzerine ameliyathanede aktif ameliyat operasyonu geçiren ve bitmemiş ameliyatlı hastanın tahliyesine yönelik bir tatbikattır.

Hasta tahliyesi öncesinde HAP Başkanı (Başhekim) Başkanlığında toplanan Olay Yönetim Ekibine masa başı tatbikatı yaptırıldı ve sonrasında ameliyat ekibi olan Genel Cerrahi Uzmanı, Anestezi Uzmanı, Teknisyenler, Hemşire ve diğer görevli personeller eşliğinde tahliye hazırlığı bitirilerek tahliyeye işlemi başladı ve başarılı bir şekilde hazır bekleyen ambulanslarla hasta nakli gerçekleştirildi.

Tatbikata, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK HAP Başkanı olarak katılırken, Başhekim yardımcıları Uzm. Dr. Mehmet Ali BİLGİLİ, Uzm. Dr. Cezmi MERAL, Uzm. Dr. Abdullah AŞUR, Uzm Dr. Nurettin KURT, Uzm. Dr. Müge KARA BARTIN, Ecz. Oktay ÖZASLAN, Sağlık Bakım Müdürü Necla YEŞİLOVA ve diğer yöneticilerimiz katıldı.

• TATBİKAT 1.jpg
  • TATBİKAT 2.jpg