Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Engelli Diş Polikliniği, Hasta Sevklerin Önüne Geçti.
01 Mart 2021

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Diş Polikliniği sayesinde engelli hastaların  dış merkezlere sevkinin yapılmamasına ve ailelerinde  zorunlu misafirlik veya ücretli konaklama gibi maddi manevi  mağduriyet yaşayıp  yıpranmamasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Van ve çevresinde yaşayan çocuk ve engelli hastalara yönelik hizmet veren ‘’ Engelli Diş Polikliniği’’ bölge halkının Diyarbakır ve Erzurum gibi illere sevk edilmesinin de önüne geçti.Diş hekiminin hastayı  muayenesi sonucu ‘’genel anestezi ve sedasyonlu diş çekimi’’ kararının alınmasıyla başlayan süreç, birimde görevli 1 diş hekimi, 1 diş teknisyeni, 1 anestezi doktoru, 2 anestezi teknisyeni tarafından yürütülmektedir. Bu hizmetle beraber Çocuk veya Engelli hastalar çok uzağa gitmeden ağrısız, sorunsuz ve konforlu şekilde  diş hizmeti alabilmektedir.

• DSC_5573.JPG
  • DSC_5576.JPG