​Van Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Hayat Kurtaran Operasyon Gerçekleşti.
03 Mart 2021

Van Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis Birime baş ağrısı ve baş dönmesi şikayeti ile başvuran 67 yaşındaki Amina YİĞİT ‘in Beyin Cerrahiye danışılması sonucunda ‘’Beyin Anevrizması ‘’teşhis edildi.Hastanenin  Beyin Cerrahi Op.Dr.Ömer Furkan TÜRKİŞ’in başarılı cerrahi müdahalesi ile hasta Amina YİĞİT hayata tutundu. Amina YİĞİT’in oğlu Mustafa YİĞİT:’’Annem rahatsızlanınca  acil servise getirdik ,gerçekten çok panikledik beyin kanamasını  duyunca ama Allah razı olsun Beyin Cerrahi Dr.Ömer Furkan TÜRKİŞ Bey’den annemizin ameliyatını yaparak bizlere annemizi yeniden verdi.’’diyerek düşüncelerini ifade etti.

Van Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Op.Dr.Ömer Furkan TÜRKİŞ:’’Hastamız şikayetlerine baktığımda hastamızın beyin tomografisinde  subaraknoid kanama ile uyumlu görünüm izlenmesi üzerine, tomografi anjiyoda dıstal anterıor serebral arter anevrizması tespit ettik .Hastayı zaman kaybetmeden ameliyata hazırladık.3 saat süren cerrahi opersayonla beyindeki kanamayı durdurmayı başardım.7 günlük bir yoğun bakım takibinden sonra hastam Amina YİĞİT ,hastanemiz Beyin Cerrahi servisine alınarak  tedavi ve takipleri yapılmaya devam edildi.Şuan durumu gayet iyi durumda çok şükür. Van Eğitim Araştırma Hastanesi beyin cerrahi operasyonları  anlamında gerekli  teknolojik ve teknik  alt yapıya sahip bir komleks.Bu tip acil müdahale gerektiren vakalarda  hastalarımız dış merkez yerine kendi ikametgah yerlerinde zaman kaybetmeden tedavi imkanı bulabilmektedir. Bu durumdan hastalar gibi  biz doktorlarda memnunuz. Ameliyat ekibi olarak Op.Dr Fırat Narin ve Beyin Cerrahi Ameliyat Hemşiresi  Mahmut Gümüştaş   ve yönetimde emeği geçen herkese  teşekkür ederiz.’’sözlerine  yer vererek olaydan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Sebahattin ÇELİK :’’Hastanemiz bölgenin sağlık yükünün çoğunluğunu  yüklenen 3. basamak modern  kampüs bir hastanedir. Hastanemiz Beyin Cerrahi Op.Dr.Ömer Furkan TÜRKİŞ’in gerçekleştirmiş olduğu operasyon başarı ile sonuçlandı.Bu  tarz özellikli vakaların hastanemizde gerçekleşmiş olması bir sağlık yöneticisi olarak beni gururlandırdı.Ayrıca tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder hastanemizin başarılarının devamını dilerim.’’diyerek sözlerine son verdi.

• DSC_6672.JPG
  • DSC_6674.JPG