Hastanemiz tarafından Yanık Sempozyumu Tandır Yanıkları Çalıştayı düzenlendi
11 Şubat 2022

İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanemiz organizesiyle Yanık Sempozyumu Tandır Yanıkları Çalıştayı Vali Mehmet
Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez'in katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, açılış konuşması yaparak tandırın ciddi yanıklarla birlikte, dumanından dolayı ciddi hastalıklara neden olduğunu söyledi. Müdür Sünnetçioğlu, bölgede 50 yaş üstü kadınlarda görülen KOAH rahatsızlığının en büyük nedeninin tandır dumanı olduğunu kaydetti.

Sonrasında Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise, sempozyumun amacı ve yapılan çalışmaları anlattı. Doç. Dr. Çelik "İlimizde yılda 3-4 kişi tandıra düşüp hayatını kaybediyor. KOAH ilimizde çok fazla. 10 yıllık veriler üzerinde çalışmalar yaptık. Saha çalışmalarında vatandaşları ve mahalle muhtarlarını eğitimlerimizle bilgilendirdik. Aktif tandır sayısını belirledik. Tandır dumanını analiz ettik. Bununla ilgili bir rapor hazırladık" dedi.

Farklı üniversitelerden bilim insanlarının sunum yaptığı sempozyuma Vali Mehmet Emin Bilmez ve Eşi Meral Bilmez'in yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Halil Güray, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve akademisyenler katıldı.

• tandir-cok-fazla-saglik-sorununa-yol-aciyor_1791_dhaphoto4.jpg
  • tandir-cok-fazla-saglik-sorununa-yol-aciyor_25985.jpg