GETAT Merkezimizde yapılan işlemler 10.10.2023
10 Ekim 2023

Hastanemizde Sağlık bakanlığına bağlı Geleneksel  ve  tamamlayıcı tıp ugulamaları  (GETAT) ünitesi açılmıştır. Ünitemizde Akupunktur, Mezoterapi  ve Proloterapi uygulamaları yapılmaktadır. Ünitemizde 2 haftada bir Perşembe günleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yağmur Polat tarafından Proloterapi uygulaması yapılmaktadır. Cuma günleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Büşra Üstün tarafından Mezoterapi ve Akupunktur uygulamaları yapılmaktadır. Hastalar MHRS üzerinden Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları polikliniğine randevu alarak gelebilirler.


Proloterapi; Proliferatif ve irritan solüsyonların (dekstrozlu serum-şekerli su) eklem bağ dokusu içine enjekte edilmesi ile yapılan uygulamadır. Enjeksiyonlar, genellikle zedelenmiş, aşınmış, güçleri azalmış tendon ve ligamentlere ve eklemlere yapılır.
Akupunktur; bu iş için özel olarak tasarlanmış steril iğnelerin vücuttaki ve kulaktaki belli noktalara batırılarak uygulanan bir tedavi yöntemi olup, kas-iskelet sisteminin mekanik ağrıları, migren, obezite- kilo verme, sigara bırakma sırasında oluşan kaygı durumlarında tedaviyi destekleyici yöntem olarak kullanılır.
Mezoterapi; özel olarak hazırlanmış ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları ile uygulanan bir enjeksiyon yöntemi olup; baş-boyun-bel ağrıları, yumuşak doku spor yaralanmalarında tedaviyi destekleyici yöntem olarak kullanılır.

  • 32158413_640x360.jpg
  • indir (1).jpg