Hastanemizde İlk Defa laparoskopik Yöntemle Mide ve yemek borusu ameliyatı gerçekleştirildi

Hastanemizde ilk defa kapalı (laparoskopik) yöntemle Mide ve yemek borusu ameliyatı gerçekleştirildi ve bu sayesinde hem hastaların daha hızlı sağlığına kavuşmasına hem de vatandaşın başka illere sevk edilmesinin önüne geçildi.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, yaptığı açıklamada, hastanede laparoskopik yöntemle ameliyatların başarıyla yapıldığını belirterek,

İnsanların bu ameliyat için büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadığını söyledi. Çelik, "Bu tür ameliyatlarda Türkiye'nin büyük merkezlerinden daha deneyimliyiz. Daha çok vakalarımız ve deneyimli cerrahi ekibimiz var. Genel cerrahi kliniği olarak bu ameliyatları burada yapabiliyoruz. Bunun da dışarıya sağlık nedeniyle yaşanan göçü ciddi oranda azaltacağına inanıyoruz dedi."

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Karahan ise yutkunamadığı için hastaneye başvuran hastamıza yapılan tetkikler sonucu yemek borusu kanseri tanısı konulduğunu söyledi.

Hastanın cerrahi hazırlık için onkolojik tedavi gördüğünü ve hastamızı kapalı yöntemle yemek borusu kanseri ameliyatı yaptık. Ameliyat sonrası hasta ikinci günden itibaren yürümeye, 5. gün de yemek yemeye başladı. Şu anda sağlığı gayet iyi ve kendisini taburcu ettik. Mide ve yemek borusu kanseri yaygın bir hastalık. Hastalığın başlıca sebepleri tuzlu balık ve otlu peynirin yanında kadınların da tandır dumanına maruz kalmalarıdır. Bundan dolayı bölgede mide ve yemek borusu kanseri hastalarıyla çok fazla karşılaşıyoruz."

Hasta Kılıç da tedavi için birçok şehre gittiğini belirterek, "Burada ne denildiyse oralarda da aynı şeyler söylendi. İyi ki ben başka şehirde ameliyat olmadım. Şu anda çok iyiyim. Hocalarıma ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

• kanser_hastasi_veahda_uygulanan_laparoskopik_yontemle_sagligina_kavustu_h61285_b60cf.jpg
  • kanser_hastasi_laparoskopik_yontemle_sagligina_kavustu.jpg