Genel Cerrahi Kliniğimiz Başarılı Ameliyatları Yapmaya Devam Ediyor
18 Haziran 2020

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Türkiye’de özofagus kanseri vakalarının yüzde 60-70'lik oranı Van'da bulunuyor. Çelik, 2015 yılında yaptığımız ve yayınlanan bir çalışmada bölgede tandır dumanı, tuzlu ve salamuralı yiyeceklerin yemek borusu ve mide kanseriyle ilişkisi kanıtlanmıştır dedi. https://www.hindawi.com/journals/jce/2015/254823/

Hastanemizde bu konuyla ilgili özel bir çalışma gurubu kurulmuştur, bu hastalıklarla alakalı taramaları daha sık yapmaktayız buna bağlı olarak da bu hastalığa erken evrede tanı koyabilmekteyiz dedi. Böyle olunca da erken evrede yakalanan hastalar en modern teknik olan kapalı yöntemlerle ( laparaskopik ) (torakoskopik) olarak ameliyat edebilmekteyiz.

Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, özellikle son aylarda bu taramalarımızın meyvelerini almaya başladık erken evrede hastalarımızın saptayabiliyoruz ve böylelikle Türkiye’de çok az merkezde yapılan laporotorakoskopik yöntemle bu ameliyatları başarılı bir şekilde yapabilmekteyiz dedi.

Çelik, bu yöntemle ameliyat yaptığımız hastaların özelliği çok daha hızlı bir şekilde iyileşebildikleri, normal hayatlarına dönebilmelerini ve enfeksiyonlardan etkilenmemelerini sağlamaktır. Bir başka özelliği ise hastaya büyük kesiler yapmadan vücudun göğüs ve karın bölgelerinde açılan küçük deliklerden girilerek hastaların çok daha az ağrı duyması ve enfeksiyon görülmemsini sağlamaktır dedi.

Hastanemiz de modern teknik olan kapalı yöntemle ( laparaskopik ) (torakoskopik) olarak ameliyat edilen Nihari ŞİĞVA adındaki hasta ise, hemen hemen ağrısının hiç olmadığını ve böylesi büyük bir ameliyatın ardından vücudunda büyük kesiler olmadığından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Hasta yakınları Raif Gökçek, hastalarını birçok merkeze götürdüklerini ama hastalarının hastanemizde ameliyat ettirmeye karar verdiklerini söyledi. Raif Gökçek, Hastane Başhekimi Sebahattin Çelik tarafından ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldığı için Hastanemiz Başhekimi Sebahattin Çelik ve tüm sağlık çalışanlarımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

• IMG-6388.jpg
  • IMG-6389.jpg