Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme haftası Etkinliği Düzenlendi 08.10.2020
08 Ekim 2020

1-7 Ekim Emzirme haftası dolayısıyla hastanemizde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğümüzün organizasyonla etkinlik düzenlendi.

1-7 Ekim Emzirme haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlü Necla YEŞİLOVA ve hastanemiz idarecileri katılarak serviste yatan annelere moral ziyaretinde bulundular.

Özellikle pandemi döneminde anne Sütünde bulunan whey proteinlerinin Covit 19’a karşı etkili olduğu konusunda olumlu araştırmalar yapılmaktadır.

Anne sütünde bulunan maddeler sayesinde bebeğin bağışıklık sistemi güçlendirilmesi ve bunun yanı sıra bağışıklık oldukça fazla olması da önemini artırmaktadır.

Anne sütü ve emzirmenin bebeğe faydası olduğu kadar anneye de yarlı olduğu bilinmektedir. Emzirme ile daha sağlıklı ve daha akıllı gelecekteki nesiller için hastanemiz çalışanları büyük çaba sarf etmektedir. Pandemi öncesinde ev ziyaretleri yapılarak anne ve bebeklerimiz birebir takip edilmekteydi. Ancak pandemi sonrasında mümkün şartlar gerek telefonla emzirme destek grubumuzla gerek gebe okullu ve bebek hemşirelerimizle annelerin sonularına yardımcı olmakta anne sütü desteği tavsiyesi yapılmaktadır.

Sevgi emek, Bebek emek ister sözüyle bol anne sütlü ve emziren bebeklerimizin olması dileğiyle 

  • mnşt süt.jpg
  • süt 1.jpg
  • süt 22.jpg
  • süt 3.jpg