Hastanemizde 'Hiperbarik Tıp ile Kronik Yara Bakım Birimi' açıldı
11 Şubat 2022

Hastanemiz yönetimi, teknolojik ürünler kullanılarak ileri tedavi yöntemlerinin kullanıldığı Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp ile Kronik Yara Bakım Biriminin açılışını gerçekleştirdi. Kurulan birim, yara bakımı ve ileri yara tedavilerin tamamını uygulayabiliyor. Van'da ilk kez kurulan birimde iki uzman hekim ve sertifikalandırılmış iki yardımcı sağlık personeli görev alıyor. Birimin hafta içi 3 gün 08.00-16.00 saatleri arasında, iki gün ise 08.00-12.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Birimin açılış programında konuşan Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Sağlık Bakanlığının mükemmeliyet merkezleri politikası gereği hastanede merkezler oluşturmaya başladıklarını belirtti. İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde obezite, kalp, çocuk kalp merkezi ve el cerrahisi merkezlerini kurduklarını ifade eden Başhekim Çelik, "Hem toplum hem de hastaneler için ciddi bir sorun olan kronik yaralarla mücadele için kronik yara bakım merkezinin kurulması gerekiyordu. Bu nedenle bu merkezi kurduk. Kronik sorunu olan hastaların vücudunda kronik yaralar oluşabiliyor. Yatak yaraları ve diyabetik ayak yarası gibi yaraların tedavileri hem uzun sürüyor hem zahmetli hem hasta yakınlarına hem de hastanedeki yönetimi zor oluyor. Çünkü bu hastaya hangi bölümün bakacağı ve kimin yöneteceği de bir tartışma konusuydu. Dolayısıyla böyle bir merkezin açılması bu hastaların daha iyi hizmet almasına olanak sağlıyor" dedi.

• YARAbakım birimi 11.jpg
  • YARAbakım birimi 12.jpg